Livet nordpå kan til tider være utfordrende, det er det ingen som helst tvil om, og hvis du bor her oppe vet du naturligvis alt om akkurat det!

Men hva er det egentlig som er så utfordrende? Hva er det som er så vanskelig? Er det ikke bare fantastisk natur og utrolig landskap å lene seg på? Så enkelt er det faktisk ikke og for de som ikke har vært her over lengre perioder så må det nesten en liten realitetssjekk til, og nå er det akkurat dét du skal få.

Å oppleve Nord-Norge er fantastisk - det er det ingen tvil om, men å bo her oppe er noe ganske annet. Når tusmørket slår inn og legger et mørke over landsdelen i 3 måneder er det ingen som helst tvil om at man av og til lurer på hva i all verden man gjør her oppe. I tillegg har man et vær som kan være ganske brutalt med både stormer og enorme mengder med snø. Hvorfor tror du egentlig at nordlendinger er så ivrige på å spille på spilleautomater? Adspredelse kreves for å kunne bo her oppe og en hobby er livsviktig.

Verst er kanskje mørketiden. Mange kaller den for lystiden, og det kan vi naturligvis også forstå, men det er kun når været er godt. Mørketiden kan være magisk hvis man har klarvær og da kan man oppleve sjeldent vakkert nordlys, men også se den deilige rødoransje gløden fra solen under horisonten. De dagene er det ikke nødvendigvis så altfor mange av, men noen år er bedre enn andre. Sånn er det bare.

Er du usikker på om du kunne klart deg her oppe et år for eksempel? Hvorfor ikke prøve! Kanskje du kunne tenke deg å leie et hus om vinteren, bare for å oppleve det barske klimaet?

Ja, det kan virkelig være en flott opplevelse, men som sagt er det noe annet å være fastboende her - men vi står han av!

Trenger du kanskje et lån eller noe annen finansiell støtte til et slikt prosjekt, så kan vi anbefale at du besøker ToppFinans.com. Der får du spesielle priser og betingelser, samt en rekke andre økonomiske råd av forskjellig art.

Gjør nordlending ut av deg du også, om så for en stakket stund, og vi skal love at vi skal ta godt vare på deg - det er vi nemlig kjent for!

Velkommen skal du være til nord!

Gå til forsiden.